Stertzell

Stertzell

Romme - fortsättning

StertansPosted by Ulrika Stertzell Fri, January 04, 2019 19:59:40

Gott Nytt 2019!

Romme har bjudit på bra väder och fin skidåkning så här i slutet av 2018 och början av 2019.

Vi kom ju i söndags då var det jättemycket folk och uppkört i backen. Jag trodde det skulle vara mycket på nyårsafton med men icke, det var i och för sig ganska jobbigt väder med snö och blåst då på förmiddagen. På eftermiddagen var det aningen bättre.

Vi bastade efter skidåkningen och värmde upp oss så det var skönt. De vuxna minglade ner i lobbyn och drack lite mousserande innan maten, medan de mindre hängde med sina e-apparater fram till mat.

Nyåraftonskvällen åt vi inte buffe utan ”set menu” med tartar på lax, god entrecote med potatiskaka och choklad-någonting till efterrätt. Tyvärr hade man nog inte estimerat att så många skulle äta meny för personalen var lite knapp och vi fick vänta en timme på varmrätten drygt, efter det att förrättstallrikarna dukats ut. Sen kom i och för sig efterrätten innan vi hunnit svälja köttet, nästan. Lite knepig ordning blev det med och strul när vi skulle betala drycken. Men köttet var otroligt gott!

Efter en dag i backen och så somnade halva familjen innan fyrverkeriet….men det var visst bra.

Nyårsdagen inleddes med uppställning och frukost strax efter 8. Rätt många tog sovmorgon trots vädret som visade sig från den allra bästa sidan. Soligt och bara någon enstaka minusgrad. Vi var ute i backen strax efter öppning.

Några nya pister hade öppnat och de var bra, speciellt Sydhanget! Rekommenderas varmt.

Barnen fick massage på eftermiddagen innan maten, det var jätteskönt!

Buffemiddag igen, helt okej med Amerikansk buffe.

Det blåste upp på kvällen så vi undrade lite hur det skulle bli. Mest hela natten blåste det och det värsta hade bedarrat på morgonen. Men attans så skräpigt i backarna från träden rutomkring.

2 Januari var det bra mycket mer folk på frukost, folk hade väl vilat upp sig på Nyårsdagen. I backen var det myllrigt, men de första timmarna gick det bra att åka. Sedan var det rätt uppkört. Bra underlag men mycket högar med snö.

I kväll väntar oss en sydamerikansk buffe, vi får se hur det är. När vi läste igår kändes det kanske inte som en favorit men vi får se.

Men för att sammanfatta Romme:

- Snälla backar över lag, det finns många svarta men min bedömning är att de flesta inte är svarta utan möjligen röda med extremt korta svarta partier.

- Det går att åka i många väderstreck så man kan parera vädret rätt bra.

- Liftarna har inte elljus – alltså får man anpassa sig till solen så längre fram blir det längre öppettider i pisterna med.

- Pisterna har bra med snö, och pistningen sköts med start efter stängning, är mer imponerad av andra pistörer än dessa men helt okej och snö finns det.

- Vill man inte åka sittlift ska man INTE åka hit för det finns nästan bara stolsliftar i många väderstreck.

- Favoriten är Sydhanget och Ravinen – klart bästa pisterna här.

- Otroligt mycket folk, men det känns inte alltid. Rätt vad det är har dock liftarna rejäla köer och det är rush i pisten.

- Förboka skidor, det går smidigt att hämta ut det som är förbokat, annars är köerna långa.

- Vi har ätit frukost vid 8 och varit ute kl 9-ish, sedan har vi åkt i ca 2 timmar innan vi åkt upp på rummet och fikat. Vi hade vattenkokare och körde pulverkaffe och varm saft (som annars inte verkar finnas). Lite kakor och kex hade vi med som extra proviant på förmiddagen.

- Lunch har vi tagit lite senare typ 13:30, då har det varit lite lugnare i resturangerna. Vi körde Våffelstuga till lunch den dagen det var lugnt i backen, då gick det att komma in där. Dagen innan när det var mycket folk var det rejäl kö. Lunch på värdshuset har vi provat – tortellonin med tomatsås och hemgjord pesto var grymt god. Pasta bolognese gick ned det med. Två dagens alternativ en kött och en fisk, rejäl husman finns med. Pastan köpte vi barnportion av, det räckte gott och väl till oss i och med hotellfrukost och buffemiddag. Hamburgeriet har inte haft någon kö att tala om och funkat bra, det finns chicken nuggets med där och pommes är rejält tilltaget.

Vill man inte ha hotell finns vandrarhem, men det har vi inte testat.

Att åka över helgen, tidig lördag från Stockholm och hem söndag tidig kväll, kan nog funka bra och ”räcker”. Längre fram tar man emot bokningar enstaka nätter, just nu är det bara hela eller kortveckor. En hel vecka är för mig för långt här.

Men 2019 inleddes med mersmak och vi längtar alla ännu mer till sportlovet nu!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.