Stertzell

Stertzell

12000 steg på Valborg

StertansPosted by Ulrika Stertzell Mon, April 30, 2012 21:15:50

Valborgsmässoafton - vilken vårdag vi haft!

Soligt och vackert. Lite kylig vind men det fanns goda chanser till lä.

Vi tog pendeln till stan ganska tidigt och fick lite extra frukost på McD. Sedan fick banken ett besök för insättning av lite mynt.

Efter det promenerade vi till Kungsan för att kika på körsbärsträden - så vackert!

Båten tog oss sedan från Gamla stan - vi skippade att fira kungen. Hoppas någon annan gjorde det! Djurgårdsfärjan mot Djurgården och Skansen.

Vi var inte ensamma om att leta oss ut till Skansen - tur man har årskort! Kön var sjukt lång men vi gled förbi och in på tre minuter. Att ta sig igenom kön var det jobbigaste. Väl därinne blev det sedvanlig väg förbi lemurerna. Men inga lemurbebisar än. Galejan klarade vi oss förbi med en lögn. Stora slänggungan skulle inte öppna förrän på eftermiddagen...enligt en ljugande mamma.

Vi gick uppåt mot Bolllnästorget och passerade då Seglora på vår väg mot nya lillskansen.

Lillskansen är ju nyinvigt och jättefint. Otäcka ormar, spindlar blandas där med söta små kaniner och råttor. Innan vi gick för att leta oss lite lunch kikade vi på älgar och björnar.

Älgen passade på att stilla sin törst!

Lunchen intogs på Gubbhyllan och sedan var karusellerna öppna...no mercy längre. Det åktes karusell, åts glass och sedan kunde vi börja dra oss hemåt.

Färjan tog oss till Gamla stan igen och därifrån tog vi oss til Kungsan och slöt cirkeln. T-banan tog oss sedan hem till Näckis där bussen kom och förbarmade sig över oss. Solen har tagit i ansiktena, pollen ska vi visst ha gott om...och sist men inte minst så slutade räknaren på mer än 12 000 steg idag! Dottern har gått minst lika många som pappan med räknaren och hon har INTE gnällt alls!!!

Nu har hon avslutat kvällen på Skytteholmsfältet där det tändes en eld! Hoppas hon inte kliver upp halv sex i morgon bitti...

Go natt och hoppas Valborg varit lika solig och fin på dig!