Stertzell

Stertzell

5-års kalas avklarat

StertansPosted by Ulrika Stertzell Sun, April 22, 2012 21:07:04

Då var sonens 5-års kalas avklarat temat var Star Wars!

På inbjudningarna var det "gänget" med Yoda och de andra...

Tårta beställdes hos en duktig konditor i Sumpan och det blev en kanontårta! God tårta var det med mousse i och mandelmassa på. Allt pryddes av Master Yoda med sitt svärd.

När barnen kom fick de gå ner och leka. Tågbanan var mycket poppis! Sen fanns det lite bilar att leka med och ballonger att ballonga med. Musiken var från Star Wars förstås!

Efter lite lek blev det paketöppning. Namnlappar i hatt, ett barn i taget fick dra en lapp och läsa upp namnet. Barnet vars namn lästes upp fick hämta sitt paket och lämna till sonen för öppning. Alla satt förväntansfullt i ring och dels väntade på att få dra en lapp dels att få se vad paketen innehöll.

När paketöppningen var klar blev det grillade hamburgare, synnerligen populärt. Barnen åt mycket bra! Skattjakten följde på det. Bokstäver på reflexer letades i ett mörkt rum. Bokstäverna pusslades ihop till ord. Orden skulle sedan leda till skatten.

Mitt i skattjaken åt vi av tårtan och självfallet fanns det glass för den som hellre ville ha det! Sjöng gjorde vi med och hurrade.

Skattjaten avslutades med att skatten hämtades i soprummet! I skattkistan fanns påsar med lite godis och en Yodanyckelring. Stor glädje. Så fördriver man två ynka timmar. Det var dags att bryta och gå hem!

Ja vi fick ju städa vi.... Men som sagt nu är det avklarat! 5-åringen är stor!!