Stertzell

Stertzell

Sportlov - check

StertansPosted by Ulrika Stertzell Tue, March 06, 2012 22:20:26

Vecka 9 kom och gick - dvs sportlovet

Vi drog till Kläppen, eller som sonen idag presenterat det på dagis - "Jag har varit i dalarna".

Vi for via Hälsingland för att plocka upp mamman och pappans pjäxor samt proviantera - Tillmans. Dessutom hann vi fira lillkusinen som fyllt 2. Pippi stod på önskelistan så en tröja och en peruk blev fångsten.

Söndag morgon kom och vi packade in oss i bilen. Fika i Furudal, inte en sekund fel för den åksjuka lilldamen i baksätet. Sen gick det bättre.

Lunch i Mora på Golden Arks, himla bra ställe även om sonen konstaterade att Max har godare hamburare. Det är inte första gången vi hörde det - och säkert inte heller sista.

Mora var rätt fullt med folk, det var öppet spår och massor med Vasaloppsattiraljer.

Väl framme i Kläppen installerade vi oss i stugan, hyrde utrustning och började åka! Härligt med skidåkning och det gick över förväntan för alla.

Solen sken och det var ganska mjukt i backen men mycket snö och bra underlag. Stugan var kanonvarm så jag höll på att svimma när jag bäddade, vi började vädra lite sent så det var svårt att komma till ro för barnen. Men till slut så.

Måndag morgon och det snöar! Mackor bres och matsäck packas, bilen packas och det bär av mot skidskola och backe. Sonen går skidskola och hamnar som ett litet Lejon med 4 danska barn. Dessa barn verkade knappt ha sett snö och skidor förr...så han var lite före kan man väl säga. Fika och lunch i värmestugan innan dottern och hennes kompis skidskola drog igång...ute faller snön....

Lunch i samma värmestuga och vid samma bord...nu börjar det bli lite jobbigt...vi satt vid bordet i 3 timmar...fika, lunch och lunch...lite svårt till slut.

På eftermiddagen bröt vi ganska tidigt för att åka hem till stugan och spela lite DS. Man kan ju inte bara sporta ute på sportlovet?!

Tisdagen kom med sol och den höll i sig resten av veckan i princip. Skönt skidföre och vi for till toppen med sittliften, utforskade fler pister och hade det bra.

På onsdagen var det Trolliscup och alla 4 barnen tävlade och fick var sin guldmedalj som belöning. Tävlingen gick ut på att åka två åk med så lika tid som möjligt men alla som deltog fick medalj. Sonen han körde lite vilse...så tiderna blev inte såååå lika. Trollis cup firades med glass! Ute i solen!

Torsdagen förgylldes av en skotertur. Tjejernas tur blev rabatterad till halva priset pga att de fick gå då det var alldeles för halt och eländigt och man kunde då inte köra den tur som var tänkt.... Pojkarnas tur blev mer enligt plan inkl korv och varm saft.

Fredagen - sista dagen på skidskolan. Sonen hade gjort ett självporträtt som fröken Lollo fick. De danska barnens föräldrar förärade henne en pava vin...skillnad på olika kan man väl säga...hoppas hon har teckningen kvar resten av säsongensmiley

Lite sorgligt var det allt!

Sista åkdagen på lördagen "firade" vi med lunch på toppstugans resto...burgare och snitzel. Gott men lite varierande kvalisort kan man väl säga. Dagen avslutades med after ski. Hela högen...fast alla inte var med på det från början... 3 barn satt och höll för öronen... Packa stod på vissas schema den kvällen och Melodifestivalens andra chans för andra. Men så eländigt startfält och resultat... I give up! Jag måste vara för gammal.

Söndagen bjöd på fint resväder, Vasaloppet kördes i sol och vi åkte över Ludvika istället. Det var nog ganska mycket trafik men vi var inte störda av det. Lunch på Golden Arks igen och fika på café i Enköping. Väl hemma kördes tvättmaskinen igång och Marianne hämtades hem.

Borta bra men hemma bäst - tror jag alla kände. En kul vecka var slut men tänk så skönt det är att få sova i sin egen säng!

Lite bilder kan man hitta i albument